Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

No, mělo by se na to koukat v kontextu. V té době Američani, Rusi a Francouzi pořádali velkolepé šou, na které posílali vojáky nebo i civily, aby se hezky podívali na hřib.

To, že v té době Němci skladovali nějakých 750 metrů pod zemí low-level radioaktivní odpad, je opravdu jen čajíček. Víc radioaktivního spadu jste dostal z těch 10 000 nadzemních jaderných pokusů...

Kdysi jsem měla na stole vzorky z dolu Konrád (jestli se nepletu v názvu). Bylo v nich víc "radioaktivity" a uranu než v tom low-level odpadu, který tam měl být uskladněný...

0 0
možnosti
Foto

1. Myslím, že jste počet nadzemních testlů zhruba 20x nadhodnotila. Dodnes bylo provedeno přibližně 2100 jaderných explozí celkem, z toho byla nadzemních jen přibližně čtvrtina.

2. V době založení toho německého uložiště (1969) už prováděla atmosférické testy jen Francie a Čína. Rusko s USA se dohodly v roce 1963 na jejich zákazu.

3. To, že množství radioaktivních látek v tom dole je ve srovnání s jinými zdroji radiace poměrně malé, je asi fakt. Právě proto mi v tomto blogu chybělo číselné porovnání s jinými zdroji.

0 0
možnosti
Foto

Škoda, že v článku nejsou žádné konkrétní údaje o množství radioaktivity v tom dole a pro doplnění kontextu její porovnání s přírodou i jinou lidskou činností.

2 0
možnosti

Nechtel jsem to zatezovat moc cisly, protoze BQ nebo REM nikomu nic nerekne, je tam odkaz na wiki a tam je to podrobne rozepsano

0 0
možnosti
  • Počet článků 115
  • Celková karma 13,17
  • Průměrná čtenost 1519x
Jsem vědecko technický revolucionář a kvantový mechanizátor.

Právě nyní se chystám vydat knihu "Tim se ptá: Proč a jak funguje vesmír".