Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Jedno je jasné doba opět předběhla zákony. Takže pokud tahle vláda má tu odvahu pustit se do debaty o znění nového zákona, který musí být principiálně jiný než ten stávající, pak má můj obdiv. Všechny současné vládní garnitury se jen snažili ČT ovládnout, aby hlásala jejich propagandu, někdy prostřednictvím rady, jindy přímo útokem se snahou dosadit své lidi do vedení.

Jednoznačně potřebujeme, myslím my občané, veřejnoprávní nezávislé médium. Řízení prostřednictvím volené rady ČT je správný krok, jen tam musí sedět lidé mediálně znalí, ne člen spolku včelařů, nebo podobně. Pokud má být ČT nezávislá, pak ji nemohou financovat jednotlivci přímo, nebo přes reklamu, to je jedno. Nějaká forma daně je tedy nutná, poplatek který jde přímo od občana na účet ČT nemohou politici moc ovlivnit, jen jeho výši, to je nejvíc transparentní jak být může. Zajímavé by bylo podobně financovat poplatkem přímo své zvolené politiky, bylo by jasné kolik nás vlastně stojí.

Vždy tu bude skupinka lidí nadávajících na obsah vysílání, hlavně ti co mají hlavu plnou dezinformačních šíleností. Třeba proč ČT neinformuje, že s vakcínou je nám zaváděn sledovací čip, prostě protože je to naprostá krávovina a nepatří to do seriózního zpravodajství, i když tomu část pomatenců věří.

Problém je že politici zálusk na mediální prostor, ve kterém funguje ČT, nechtějí se vlivu na obsah vysílání vzdát a vymýšlejí, jak to v zákonech zaonačit, aby se vysílalo jen to o nich dobré a špatné se zamlčelo.

Je dobré, že tato vláda diskuzi otevřela, protože je to nutné, jen se bojím, aby nepodlehla také vlastní touze ovládat vysílání. No uvidíme, výkop byl učiněn a balón zatím letí, je třeba vyčkat až dopadne a pak se teprve strhne mela.

Komerční televize hlásají to, co chtějí slyšet jejich chlebodárci, majitelé, sponzoři, objednatelé reklamního času a pod. Seriózní zpravodajství od nich není očekáváno.

0 0
možnosti
LP

Běžte si mykat někam jinam. A jestli něco jako čété potřebujete, tak laskavě začněte pracovat a plaťte si to ze svého.

0 0
možnosti
MR

Možná že by stačilo mít jeden "tržní" kanál, případně k tomu jeden promo placený.

Pokud člověk má cit a umí číst mezi řádky, tak ČT., ale i další televize trpí syndromem Pyšné princezny, a navíc každá právě aktivní generace to má jinak zaměřené, svůj generační boj. Jedna pozitivní diskriminaci, další revize minulosti, další ... .

Zoufale u nás chybí televizní zpravodajství, jež by bylo neutrální ve snaze doplňovat zprávy od různé pohledy, odborníky, či přeformování zpráv podle právě aktivní politiky daného media. Jen prosté informování ... .

Pak se pozapomnělo, co se zde dělo nedávno a mohlo by nastat znova a možná i zpětně.

Mám podobnou zkušenost, a naprostou ztrátu důvěry v náš právní a soudní systém.

Zdroj: Euro.cz

Majitel bowlingového centra dostal soudní příkaz k zaplacení koncesionářských poplatků

Majitel bowlingového centra v Blansku Vlastimil Ch. dostal na konci února od soudu platební rozkaz na úhradu více než sto tisíc korun kvůli údajnému neplacení koncesionářských poplatků. Česká televize tímto způsobem pokračuje v nemravném chování a snaží se vydřít koncesionářské poplatky i z majitelů obrazovek, které zjevně neslouží ke sledování jakéhokoli televizního programu.

O absurdním případu vymáhání koncesionářských poplatků od majitele bowlingového centra referoval týdeník EURO loni v červnu v článku Za kuželky plaťte České televizi (EURO 23/2008). Nad každou bowlingovou drahou visí malá televizní obrazovka, na které hráči vidí, kolik kuželek právě srazili. Tyto monitory nefungují jako televizní přijímače, jsou zapojeny do monitorovacího systému bowlingu a jejich ovládání coby televizorů . https://www.euro.cz/clanky/nemravna-ceska-televize-825797/

2 0
možnosti
JK

Poplatky jsou vyžadovány podle zákona, nechápu o je na tom nemravného, každý má právo se obrátit na soud, pokud cítí, že je protiprávně poškozen.

Jiná věc je to, že zákon je zastaralý, pokrok ho předehnal a je nutné ho změnit. Nemravní mohou být tedy jen politici, kteří ho mohli již před mnoha lety změnit a neučinili tak.

0 0
možnosti
DR

Po zrušení koncesí by se ukázalo, jaký je ve skutečnosti o toto samozřejmě vždy objektivní a vyvážené médium zájem.

1 0
možnosti
JK

Další vysílací kanál na krimi zprávy, bulvár, zázraky, tajemné záhady a reklamy na vlastní pořady, tedy skutečně nepotřebuji.

Co čekáte od obsahu, který je objektivní a vyvážený. Snad propagace řetězových emailů, nebo zaručeně pravých videí z "fejzbůku"?

0 0
možnosti
LH

CT stačí 3 programy a i to je moc... CT24, CT1+CT2, na CT sport nepotřebuji vidět BBV z roku 1990, vše se vejde na CT2, Hlavní zprávy běží na 2 kanálech ... proč? atd atd

3 0
možnosti
Foto

Dnes máte ode mne plus a

0 0
možnosti
IS

Média by měla hlídat politiky, zejména ta veřejnoprávní. Která soukromá televize má kvalitnější investigaci a zpravodajství? HBO to nebude, že ne. Slýchávám často přání "privatizovat". OK, pojďme si pořídit další Primu nebo JOJ. Protože k tomu celý proces dospěje, neboť privatizovanou ČT bude živit reklama a lidový divák, kterého nějaká investigace nezajímá. A spousta politiků so oddychne. Jistě, veřejnoprávní systém není a nemůže být dokonalý, ovšem z hlediska schopnosti a ochoty alespoň částečně hlídat politickou reprezentaci a její vazby na velký byznys je to zatím to nejlepší, co je k mání. Za to rád poplatek v ceně 3 piv zaplatím, i kdybych ČT nesledoval.

5 2
možnosti
LP

Takže v USA mají jen Prinu a JOJO, protože tam neexistuje veřejnoparazitická televize?

Jestli chcete investigaci, tak si jí laskavě zaplaťte ze svého.

2 4
možnosti
LU

Viete koľko z vašich daní platíte za služby, ktoré nevyužívate?

Platba za verejnoprávnu TV je takmer nula. Platíte si neziskovky, kdejakých štátnych expertov, poradcov...

Na Slovensku sa koncesionárske poplatky za verejnoprávnu televíziu a rozhlas (RTVS) zrušili, aj z dôvodov duplikovanie platby za zamestnancov, ktorí si koncesionárske poplatky zaplatili, rôzne výnimky pre sociálne slabších (neprispôsobivých)...

Aby RTVS nemohla byť vydierateľná politikmi budúcich vlád, sa RTVS dohodla so štátom na sume, ktorú bude dostávať z rozpočtu pravidelne, raz ročne sa valorizuje podľa inflácie.

Viem, že poplatok platím tak či tak, ale už nie otravnou formou koncesionárskeho poplatku.

0 0
možnosti
LP

Že platíme za jiné kraviny je důvod, proč platit za tuto?

Platit téměř nula za nic je příliš mnoho.

5 0
možnosti
JK

České televizi důvěřuje nejvíce lidí od roku 2015, ukázal průzkum[1]. A pak přijde pan autor s tím, jak je tam všechno špatně. Někoho takového nechat mluvit do řízení naší země, to teda potěš. Ještě že je to jen pár nevýznamných podivínů.

[1] https://www.idnes.cz/zpravy/mediahub/ceska-televize-duvera.A220111_131430_mediahub_jpl

0 0
možnosti
LP

A proč si tedy těch nejvíce lidí ochotně za tu svou televizi nepřiplatía místo toho škemrají, aby jim to platili ostatní?

4 0
možnosti
PK

ČT je veřejnoprávní služba a musí být přístupná všem. Nelze z ní něco udělat, lze ji pouze zrušit. Mám dojem, že bychom byli v Evropě docela osamoceni. Nebo to někde takhle funguje?

4 2
možnosti
LP

V USA to tak funguje a například britská BBC bude od nyní zakódovaná a zpoplatněná pro ty, co o to stojí.

Máte lepší argument pro existenci veřejnoprávních nesmyslů než to, že to přece dělají i ostatní?

3 2
možnosti
Foto

P82e59t16r 26F14r58i24e13d68a

17. 9. 2023 18:53

Zdravím Vás.

Výborně napsáno a přijato blogery.

Teď jen maličkost. Jakou cestou to prosadit?

Asi zajít za vybraným poslancem koalice a dát mu návrh písemně.

Pak věc důsledně sledovat a pokračovat v blogu, jak věc probíhá.

Byl by to návod k zobecnění.

"Nemusí pršet, jen když kape."

PF

0 0
možnosti
LP

Skvěle napsáno. Jen se obávám, že na část úderky pod místními blogy je to příliš kapitalistické.

3 3
možnosti
  • Počet článků 115
  • Celková karma 13,17
  • Průměrná čtenost 1519x
Jsem vědecko technický revolucionář a kvantový mechanizátor.

Právě nyní se chystám vydat knihu "Tim se ptá: Proč a jak funguje vesmír".