Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

K tomu Update 27.3. 11:00 dodám, že čím déle konflikt potrvá, tím víc poklesne podpora států NATO, protože absence levného ruského plynu se nemile projevuje na růstu životních nákladů i konkurenceschopnosti průmyslu EU.

Takže já bych tak odvážený v těchto tvrzeních, o potřebě letecké převahy, nebyl, protože pokud dojde ze zahraničí k omezení podpory Ukrajinské armády a státního rozpočtu - a k tomu zákonitě musí dojít, dojde zákonitě k problémům celé Ukrajiny - nejen těm na bojišti.

;-(

0 0
možnosti

Ukrajina chystala útok proti separatistům? Putin pozvedl životní úroveň? Nebylo to spíš tak,že Rusko bohatlo na zdražujících se surovinách? Kde je tam Putinova zásluha?

"Nechme konflikt zamrznout do doby, než se Ukrajina postaví na nohy tak, aby si Ruskou armádu namazala na chleba" - Co jsem tak četl, pauza by byla vojensky výhodná pro Rusko, Ukrajina má reálnou šanci vyhnat Rusy, ale musí jednat rychle ...

Jak bychom to mohli "nechat zamrznout"? S Putinem nemá smysl dohadovat nic, co by ho k něčemu zavazovalo. Všechno poruší. Má smysl se když tak bavit, jaké jednostranné kroky má dělat Západ a tady nevidím možnost to nechat zamrznout i kdybychom chtěli.

Nejlépe vystihl příčinu války Tomský; spoluvina Západu tam je taky, ale jiná:

https://www.novinky.cz/clanek/komentare-komentar-kdo-zavinil-valku-na-ukrajine-alexander-tomsky-40415028

0 0
možnosti

Ad utok proti separatistum - nekde to dohledam, ale ne dnes, slysel jsem o tom na podcastech, potichu to priznavaji, ad zivotni uroven - oproti marasmu z roku 96-97 je to ohromny pokrok, ale chce to videt na vlastni oko.

Ukrajina nema sanci ted vyhnat Rusy. Himarsy a zapadni houfnice to nezachrani, potrebuje presvedcivou vzdusnou prevahu a odolnost vuci dronum, Rsuke Lancety, ktere muzou ve velkem vyrabet v Cine jim v oblasti dlouheho dostrelu pri obrannych operacich muzou hodne zavarit. Navic dokaze pouze operacne ziskat prevahu 3:1 aby byly utoky uspesne, ale ceka je cesta pres Don a dalsi podobne prekazky, coz bez letectva jde dost tezko. Navic je v soucasnosti ukrajinska PVO uz dost vycerpana a Rusove s letadly vystrkuji ruzky, pak budeme videt utoky na konvoje ze strany Rusu. Nepodlehejte ukrajinske propagande, ktera ukazuje jenom to, co se ji povedlo. Opravdovy obrazek uz tak vesely neni. Obzvlaste kdyz Rusove obklici Bachmut, tak tam bude hodne dobrych vojaku jako naa jatkach. Rusove maji v zaloze velke termobaricke bomby, ktere zatim vubec nepouzili, tech par TOSu Buratino se neda pocitat

1 0
možnosti

... aby si ruskou armádu namazala na chleba. Chlape, jaderné státy s nejadernými války neprohrávají. Bitvy ano, ale války ne. Třeba Izrael nikdy válku se sousedy neprohraje, přestože je kolem něho 100 milionů těch, kteří by ho chtěli zničit.

1 1
možnosti

Myslim Ruskou armadu na Ukrajine. Rusove tam budou mit problemy s logistikou, obzvlaste pokud "partyzani" budou nicit koleje. Je jasne, ze se postup bude muset na hranicich Ruska zastavit a Krym jim nechat, ale z Donbasu je maji sanci vyhnat.

0 0
možnosti

J84o41s65e13f 71N41i52k29l

24. 3. 2023 11:29

Válka o Ukrajinu začala mezi Západem a Ruskem mnohem dříve, už před Majdanem 2014.Tato válka byla RF vnucena koalicí NATO, o tom není pochyb.

1 8
možnosti
Foto

Tohle říká Klaus, asi patří k dezolátům.

0 1
možnosti

J52o26s90e62f 98M83i71k59i52n

24. 3. 2023 11:09

Nadherně shrnutoR^

1 2
možnosti

Dobrý den. Správně jste ocejchoval vaše názory jako cynické a s opatrností naznačujete určitý vývoj, o kterém někteří zdejší přispěvatelé textů nechtějí ani slyšet. Dovoluji si k tomu uvést názory ještě cyničtější, které udávají, že válku záměrně vyprovokovaly USA vlivem rozšiřování raketových základen NATO na východ do oblastí bývalých satelitů SSSR. Kromě toho se paradoxně může stát, že současné rozvrácené Rusko vedené krvavým carem se jako kolonie Číny hospodářsky spíše posílí než oslabí tak, aby bylo ukrajinskou armádou namazáno na chleba. Ale nakonec je to všechno jen marné věštění z křišťálové koule. Že jo ?

0 5
možnosti

Cine IMHO vyhovuje oslabene Rusko. Myslim si, ze kdyz tu situaci nechame "vyhnit", moralka ruske armady upadne, oproti tomu muzou Ukrajinci mit F-16 s integrovanymi Wild Weasel systemy, ktere jsou zakladem k tomu, aby rozbrali Ruskou PVO a ziskali nadvladu ve vzduchu a od toho se odviji i zbytek. Od Izraelcu mimo valecny stav muzou ziskat proti dronove zbrane, sami v dronech posilit a na statickou ruskou obranu potom snest peklo ze vzduchu a potom rovijet utok do hloubky, Rusove nejsou schopni improvizovat a rychle reagovat

Ale Krym asi rusky zustane, pres to nejede vlak.

0 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS