Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nevím, jak je to možné a kde se stala chyba (asi v redakci), ale Váš článek vyšel na Neviditelném psu pod mým jménem. Už jsem jim napsal a doufám, že to opraví.

0 0
možnosti
PB

P18e59t49r 64B46u30r36i26a56n

1. 11. 2021 11:59

Taková trochu slátanina ve stylu dortu pejska a kočičky.

4 1
možnosti
JZ

Babišova vláda byla vším jiným, jenom ne dobou rozkvětu a prosperity.

4 1
možnosti
Foto

Pane Kněžíku ve středověku bylo možná více emisí než dnes. Vypalovali se lesy a proto některé obce nesou jména po vypalování lesů, jako Žihle a podobě. Topilo se dřevem a jak je známo dřevo uvolňuje CO2, které v době růstu pohlcuje. Podle dochovaných dochovaných dokumentů, už za vlády Karla IV se řešilo kácení lesů a v té době byly u nás subtropy a proto Karel IV tady začal pěstovat víno, dvakrát ročně se u nás sklízelo a rostly zde melouny, které si nechal Karel IV vozit na hrad. I když nebudeme nic spalovat bude v ovzduší stále CO2, protože jej příroda uvolňuje a je zásadní pro život na zemi.

3 0
možnosti
JZ

Per Fiala byl úspěšným rektorem Masarykovy univerzity. A kdo je to Martin Tůma? ;-D

3 9
možnosti
MT

Naprosto neuspesny pan Nikdo, ktery v zivote vedome necerpal dotace z EU na nic. Ale i slepe kure muze najit zrno ;-)

4 1
možnosti
MS

Líbí se mi jak víte, co by profesor udělal v Bruselu, kdyby byl premiérem- takové kdyby. Ale prostě od boku spekulujete, že by - navzdory hlasování a kritiky jeho kolegů z ODS - přesto podepsal až by papír hořel a o to můžete opřít svůj článek.

Taky se mi líbí, jak současnou situaci zákazníků BE "připisujete" Fialovi jako nějakou jeho zásluhu. Vlastně je s Písaříkem jedna ruka, že?

6 0
možnosti
JZ

Přesně tak, všichni ví, co by Fiala udělal. ;-D

2 2
možnosti
JK

Spousta komentátorů dění se zaštiťuje heslem Green Deal. Ale co to vlastně je, co v tom dokumentu je a která jeho část zvyšuje cenu energií? Které části naopak je nutné provést a proč? To by nás asi mělo zajímat zejména proto, že náš rodný bramboroid, kterému říkáme Země, jaksi číst neumí a je mu celkem jedno zda na povrchu existují živé organismy nebo ne. Život prakticky existuje jen okamžik a jestli bude tahle planeta i nadále modrá je i vesmíru celkem fuk.

Hrozí, že budeme zodpovědní za vymazání života na této planetě, to je prostě prokázaný fakt. Můžeme se utěšovat tím, že nezbude nikdo, kdo by nás za to soudil a odsoudil, přesně ve stylu dnešní politiky, nebo se jako lidi můžeme domluvit a sešlápnout brzdu a zastavit drancování a bezohlednost způsobenou společenskou potřebou blahobytu, zisku a hromadění majetku a peněz.

Nikdo nechce abychom se vraceli někam do středověku, v podstatě stačí jen zabrzdit na stávající úrovni blahobytu a energii pro jeho udržení postupně získávat z obnovitelných zdrojů, zatím to lze dělat postupně. Názornou ukázku zažíváme posledních 30 let, jak se naše příroda vzpamatovala od doby drancujícího socialismu je přece úžasné, tak proč nepokračovat, toby nedávalo smysl. Poukazování na to, že Evropa i s Amerikou na celkový stav nemá vliv je logický nesmysl, s takovou zpátečnickou rétorikou by žádný pokrok nikdy nebyl a nebude. Takže jestliže něco udělat můžeme, tak to udělejme, ukážeme zbytku světa cestu a také máme šanci vyvinout nové technologie a nové zdroje energie, jsme teprve na začátku.

Jaký je tedy váš smysluplný plán udržitelnosti života na planetě? Můžete ho nějak pojmenovat a čelit skeptikům a popíračům jako je V. Klaus.

3 5
možnosti
Foto

Jak je to s tím blahobytem? Myslíte, že ten stejný, jako je ten Váš, má kdekdo na zemi? Pokud by se to mělo dostat do průměru, bude to na úrovni nezaměstnaného v Rusku. To, co nás čeká není náhrada benzinu elektromobilem, ale úplná kvalitativní změna v životě. Pro začátek by se mohlo začít odstraněním zbytečností jako je hromada letáků ve schránce, sídliště v Praze úplně bez aut, obchodní zástupci na cestách, přetahování zboží jako kočka koťata,...

1 0
možnosti
AM

A51d16a56m 14M72a92l80ý

1. 11. 2021 7:21

Za nešťastníky od Bohemia energy může Fiala?

Fialovi budoucí kroky jsou příčinou již nastalých důsledků?

6 2
možnosti
JZ

To je směšná logika, respektive žádná. ;-D;-D;-D

0 0
možnosti
Foto

Evropa je 1% povrchu zeměkoule, takže to určitě vytrhne. CO2 je nyní asi 450 PPM. (pro neškolené 450 kuliček z milion v kubíku krychlovém vzduchu.) Hrůza a potřebují to stromy a ostatní zeleň. Bez zeleně jsme v háji bez stromů , zmizí včelky, ovoce a my za nima. No a po propagované rýmě a kšeftu s následuje ekonomická krize. Peníze v bance zázračně zmizí a přijde jako dříve výměnný obchod. Následné 2-5 let budou bezva. Velení na nás půjde pomalu. Ve městech po celém světě se lidé bouří a tak se přidejte. Jinak jsme v p....Orwell to již popsal. :-/:-(!!

4 2
možnosti
Foto

Evropa skutečně nezabírá 1% Zemského povrchu, ale cca 7

1 1
možnosti
  • Počet článků 115
  • Celková karma 13,02
  • Průměrná čtenost 1519x
Jsem vědecko technický revolucionář a kvantový mechanizátor.

Právě nyní se chystám vydat knihu "Tim se ptá: Proč a jak funguje vesmír".