Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Slovenská vláda dnes jedná z ruskou stranou o dodávke Sputnika V, minister zdravotníctva sa včera vyjadril, že sme pripravený vakcínu schváliť, tak ako to urobilo Maďarsko.

2 0
možnosti

Je to vlastne jednoduche, volici Zemana , KSCM , SPD napichaji dobrovolne cinana a rusa zbytek naroda ty ostatni.:-)

3 2
možnosti

V české televizi už vystoupili někteří Ukrajinci, kteří se nechtějí očkovat ruskou vakcínou, jsou ochotni zkusit některou z těch západních.

1 0
možnosti

To je naprosto pochopitelné - raději zhebnu, než abych přijal něco co vyrobil Rus.

;-D;-D;-D

1 0
možnosti

Není snad autor taky už "geneticky modifikován" východní ideologickou diverzí? Kdo z nezávislých západ. expertů směl nahlédnout do denních záznamů kolem klinic. zkoušek ruské vakcíny? Kdo z nich směl provést nezávislé rozhovory s dobrovolníky v klinic. studiích? Na kolika lidech a jak dlouho probíhala 3. fáze klinic. zkoušek v Rusku? Zatím informace naznačují, že ta 3. fáze jaksi "vypadla" z programu. Kolik Rusů bylo již naočkováno Putinovou vakcínou a s jakým výsledkem? Zatím neznám nikoho mezi svými přáteli a známými, kdo by se nechal očkovat ruskou nebo čínskou vakcínou.

3 5
možnosti

Pokládáte si asi špatné otázky.

EK o Ruské vakcíně začala uvažovat až když zjistila, že ostatní výrobci neplní své závazky. Do 19 ledna 2020 pro ni Sputnik V prakticky vůbec neexistoval a bylo na informace o něm uvaleno více, či méně informační embargo.

V poslední, třetí fázi klinických studií, pak Světová zdravotnická organizace uvádí celkem 13 vakcín - mezi nimiž je i Sputnik V.

Nemám nejčerstvější informace , ale mám obavu, že všechny vakcíny co se používají v EU mají všechny pouze podmíněné schválení - tedy i Pfizer.

:-):-):-)

3 0
možnosti

Bohužel, v případě této vakcíny se někteří neúnavní bijci snaží díky jejich neúnavnému boji proti soudruhu nepříteli udělat z odborné otázky otázku politickou.

4 0
možnosti
Foto

Odvážné tvrzení. S vakcinací stojíme bohužel skoro na místě a je to zoufalství. Evropská byrokracie vždy vynikala ve schopnosti dělat vše co nejsložitěji a ve svém důsledku nejpomaleji a často i nejdráž.

Evropanům bylo posledních 70 let tvrzeno, že Rusko a samozřejmě i Čína jsou Říšemi zla ve kterých je všechno špatně a najednou je má zachraňovat jakási ruská vakcína?

Nikdy! Evropa by popřela příběh, kterým krmila několik svých generací a to je nepřípustné. Raději...však Vy víte co.

2 0
možnosti

Kdo koho zachraňuje? Vždyť Rusko očkuje ještě pomaleji než my. S takovou nezachrání ani sami sebe, natož někoho dalšího...

3 1
možnosti

Pod nemoudrým článkem slet nemoudrých komentátorů. Autor spokojeně využívá služeb portálu, kterému nevěří. To je vítězství čehokoliv nad rozumem.

1 2
možnosti

No, i kdyby byl Sputnik nejlepší vakcína široko daleko, tak je tu další poměrně podstatný problém, a to sice že ho Rusko není schopné produkovat v dostatečném množství. Západní výrobci mají také problémy, ale Rusko, zdá se, ještě o něco větší. Sputnik s velkou slávou oznámili už někdy loni v srpnu, ale třetí fáze zkoušek má běžet až někdy do května, byť průběžné výsledky zatím vypadají slibně. Nicméně Rusko dokázalo naočkovat pouze 1 milion dávek (poslední data k dispozici jsou k 13. lednu) a v té době postupovalo Rusko v očkování ještě pomaleji než ČR, a to je co říct.

Osobně bych byl jen rád, kdyby ta vakcína byla v pořádku a k dispozici v dostatečném množství, ale ani jedno zatím holt není pravda. A nebo Rusko prostě nedodává data, což je také možné, viz https://ourworldindata.org/covid-vaccinations

1 2
možnosti

Na Ruskou vakcínu je v celé EU vyhlášeno informační embargo. S touto vakcínou se jaksi politicky vůbec nepočítalo. To, že ji začínají shánět pro sebe jednotlivé členské státy EU - bez spolupráce s EK je nemilé a politicky nekorektní.

Nicméně je nutno připustit, že výsledky s jejím nasazením jsou zatím patrně lepší, než u všech konkurenčních vakcín - a to je velmi nemilé.

;-(;-(;-(

0 0
možnosti
Foto

Ve mém věku, ročník 1947, mi zkušenost napovídá, být ke všemu ruskému trochu nedůvěřivý.

5 4
možnosti
Foto

To s vámi sice souhlasím, ale kdyby mi teď někdo tu vakcínu nabídl s tím, že pak budu moci bez náhubku chodit a jezdit kdy chci a kam chci, tak ti z fleku beru.

2 0
možnosti
  • Počet článků 115
  • Celková karma 13,17
  • Průměrná čtenost 1519x
Jsem vědecko technický revolucionář a kvantový mechanizátor.

Právě nyní se chystám vydat knihu "Tim se ptá: Proč a jak funguje vesmír".