Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Máte v textu jednu logickou chybu.

Pokud by šlo o nákup nějakého šméčka, hrnců atd., tak máte naprostou pravdu i z pohledu, že o šmejdech tohoto druhu se ví.

Zkuste si představit modelovou situaci, že vám prostě není dobře. Trvá to dlouho, na nic se nepřijde a vy se cítíte stále hůře a hůře.

A pak zajdete na doporučení k někomu, kdo vám nejen že nepomůže, ale ještě vás oholí o desetitísce. A dělá to s vědomím, že vás okrádá a nestydí se za to. Nejprve vám sdělí, že jste vážně nemocný /to musí být prima sdělení/, pak se dozvíte, že jedině oni vás vyléčí.

Podobné praktiky je nutno posuzovat nikoli z osobního hlediska, ale obecně.

5 0
možnosti
MT

Uznávám, že tohle není jednoduché, ale jak jsem psal výše, je to test funkční inteligence. Kdo v tom propadne, ten platí. Jak nám tu pořád BESIP podsouvá - nemyslíš -> zaplatíš. Je to smutné, není to fér, ale časem evoluce zafunguje a danou chybu napraví.

0 1
možnosti
MK

Dlouho jsem přemýšlela jak na váš článek reagovat. V podstatě máte pravdu, lidé utrácejí často nemalé peníze. Někdo za oblečení, někdo za drahé auta, elektroniku zdravější potraviny atd. Rozdíl vidím v tom, že třeba oblečení si kupuje spousta žen pro radost, u auta očekáváme funkčnost, u domu spokojené bydlení a tak bych mohla pokračovat. V každém případě mají větší možnosti výběru a mají čas si to v klidu rozmyslet. A v tom vidím ten rozdíl, nemocný a třeba klasickou medicínou zklamaný člověk může někdy hrát o čas a tak se rozhoduje pod stresem a proto může lehce udělat chybu. Proto zkouší nové věci a pevně doufá že mu to pomůže.

1 0
možnosti
MT

Je mi to jasné, že když selže moderní medicína, tak se s tím lidi nehodlají smířit a hledají nějaký zázrak. Ale bohužel, život není fér, zázraky se dějí jenom výjimečně a mnohem spíše sednou na lep nějakému podvodníkovi.

0 0
možnosti
  • Počet článků 115
  • Celková karma 13,17
  • Průměrná čtenost 1519x
Jsem vědecko technický revolucionář a kvantový mechanizátor.

Právě nyní se chystám vydat knihu "Tim se ptá: Proč a jak funguje vesmír".