Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

premisil

6. 2. 2010 22:36
Raději o té fyzice..

Myslím, že tentokrát jste se trochu sekl. Biopaliva sice nejsou řešením, v tom máte pravdu, řešení bych spíš viděl ve využívání elktrického proudu. Ale není ani řešením kontinuálně někam vozit potraviny, lepší je naučit ty lidi je získat a kontrolovat svou porodnost. Dovozem potravin dosáhnete jen toho, že budou čím dál víc závislejší. Dovoz potravin je oprávněný jen v době přírodních kalamit..

0 0
možnosti
NM

nesmrtelná medvědice

6. 2. 2010 14:06
Dotování biopaliv je kravina

Ovšem s problémem hladu to nemá co dělat. Je třeba přestat řešit problémy afriky a nechat to vyřešit přírodu.

0 0
možnosti
LH

zdeseny obcan

6. 2. 2010 11:33
smysl ma snizit tam porodnost

Jinak se malhusiansky korektiv bude projevovat, bez ohledu na nase prani a iluze.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

6. 2. 2010 10:32
Váš srdceryvný úvod má jednu chybu

Předpokládá, že potraviny, které bychom místo řepky pěstovali by někdo zaplatil a někdo dopravil těm hladovým. Což je velmi nesmyslný předpoklad. U převážné většiny půdy bychom akorát platili dotace na její nevyužívání.

0 0
možnosti
MB

buxus

6. 2. 2010 9:14
Celá zemědělská politika EU

.. a nejen výroba biopaliv, má negativní dopady na hospodářství zemí třetího světa. Jen malý příklad pro osvětlení - vzhledem ke klimatickým a ostatním podmínkám vyrábí Brazílie cukr za čtvrtinové náklady, než státy EU (jak uvádí The Economist). Situace v ostatních zemích třetího svěrta je obdobná. Přesto je EU druhým největším exportérem cukru na světě. Jak může být EU konkurenceschopná? Vysvětlení je prosté - zemědělské a exportní dotace v EU. Tím se bere lidem v zemích třetího světa možnost obživy. EU jim pak  posílá nějakou nic neřešící pomoc a neví co si počít s nelegální imigrací.

0 0
možnosti
MV

Martin V

6. 2. 2010 9:06
vyhazování potravin

Mimochodem - i z potravin, které vyhazuji, je ten zemědělec živ. Pro něj by bylo lepší, kdybych vyhazoval ještě více :-))))

0 0
možnosti
MV

Martin V

6. 2. 2010 9:04
Autore jsi mimo

I když s výrobou biopaliv z potravi nesouhlasím. ty rádaby humanistické kecy a umírajících dětech, kvůli výrobě biopaliv, jsou totálně mimo mísu.

Tak nějak sem si nevšiml, že by se produkty na biopaliva tahali z Afriky a bralo se jídlo malým černým dětem od pusy.

Proč tam ti lidé umírají je na dlouhé povídání, ne za všechno si mohou sami, ale za většinu bohužel, ano. Ve stručnosti - Jestli chcete pomoci hladovějícím v Africe - zastavte humanitární program dovážení potravin.

0 0
možnosti
P

PetraHor

6. 2. 2010 8:07
Tohle je věta která autorovi může přinést

titul "Blbec roku"  "Zcela pokřivený trh zemědělských komodit a dotované vývozy potom ničí rolníky rozvojového světa, stejně jako celní bariéry na dovoz jejich produkce k nám."   Takže díky tomu že africký zemědělec nemůže potraviny vyvážet k bám, tamní děti umírají hladem..... ;-D

0 0
možnosti
MV

Martin V

6. 2. 2010 9:05
Re: Tohle je věta která autorovi může přinést

Viděl bych problém v tom, že on nechce vyvážet potreviny k nám - ale není schopen konkurovat cenám, za které mi tam potraviny dovážíme - tedy většinou zadarmo.

0 0
možnosti
P

PetraHor

6. 2. 2010 8:03
To je zvláštní

že lidé především v Africe umírali hlady dávno před tím, než nějaká EU s dotacema vůbec vznikla a než někoho napadlo přidávat bio složku do pohonných hmot.  Hlavně že ty seš spokojenej. Našel sis univerzálního viníka. :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 115
  • Celková karma 13,17
  • Průměrná čtenost 1519x
Jsem vědecko technický revolucionář a kvantový mechanizátor.

Právě nyní se chystám vydat knihu "Tim se ptá: Proč a jak funguje vesmír".