Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KK

Lisinha

20. 6. 2009 0:40
Což mi připomíná...

....tu geoložku z Luleå, co přišla na to, jak vyrábět alkohol s molekulami s benzenovým prstencem, čímž vzniká 178-procentní líh. (Více má Mikael Niemi v knize Svålhålet). To by byla teprve überkocovina....

0 0
možnosti
PK

kraken

8. 6. 2009 11:40
moc hezke,

pobavil jsem se ;-D.

Snad jen drobna nepresnost k fakticke casti: nestastnici z Cernobylo nepoznali na vlastni kuzi vymknute zareni, alebr normalni zareni. Vymkla se (po serii neuveritelnych selhanich lidskeho faktoru) cista fyzika zpusobujici (dle objevu pane Watta) papinuv parni efekt. Bohuzel papinuv parni efekt aplikovany na jaderny reaktor ma neblahy efekt, ze po odklopeni poklicky neutece polivka nebo dzin (neplest a alkoholickym nabojem), ale prave hromady neviditelnych,a le desne skodlivych trpaslicku. Nicmene to porad nebyla zadna extra se vymknouci se zalezitost (samozrejme z pohledu tech trpaslicku).

0 0
možnosti
L

lesicatko

8. 6. 2009 11:37
Iná cesta

Ono tá evolúcia, keď nás vybavila schopnosťou utilizovať alkoholy s párnym počtom uhlíkov asi niečo sledovala.Podĺa niektorých vraj aby sme boli schopní skonzumovať aj prezreté ovocie, ktoré už aj kyslo a teda niečo alkoholu tam už bolo...akurát tie vyššie percentá a množstvá alkoholu už príroda pre  homo sapiens  / bez prívlastkov / bepotrebovala riešiť, koho by napadlo, že sa prepracuje k páleniu alkoholu :)

Takže tá cesta je skôr v génovom inžinierstve - potrebujeme niečo, aby sme dokázali utolerovať aj množstvá 40 % liehu Akurát by to nesmelo mať jeden nežiadúci efekt - aby  sa nestratili tie príjemné účinky ešte pred tou opicou . Boli by sme totižto triezvi  Brrr...Ale však ešte existuje tráva... :).

0 0
možnosti
PK

kraken

8. 6. 2009 11:42
Re: Iná cesta

ale bete... uz tak se ted chlasta tezce nad miru (ne Miru)

0 0
možnosti
  • Počet článků 115
  • Celková karma 12,72
  • Průměrná čtenost 1519x
Jsem vědecko technický revolucionář a kvantový mechanizátor.

Právě nyní se chystám vydat knihu "Tim se ptá: Proč a jak funguje vesmír".