Kvóty přinesou konec Schengenu

Řada moudrých hlav tvrdí, že bez kvót Schengenský prostor volného pohybu brzo skončí. Podle mne je to právě naopak. I když zůstává otázkou, jestli už vlastně mezitím Schengen neskončil, aniž bychom si toho všimli.

Ony tolikrát zmiňované kvóty nejsou nic jiného, než další z projevů sociálního inženýrství made in Brusel. Zdejší krasoduchové považují lidi za objekty nebo zboží, které je možno svévolně distribuovat tu či onde. Žádný problém, žádná svoboda ani demokracie. Vyžaduje se pouze poslušnost. A kdo poslouchat nechce, ať zaplatí, hezky 7 miliónů na dřevo, žádné slitování. Solidarita musí být i kdyby to mělo všechny zničit.

Ok, tak si ty uprchlíky vezmeme. Ale co s nimi. Zavřeme je do lágrů, pardon, do detenčních zařízení. Jenže tam nemůžou být věčně, nehledě na to, že budou ve velkém zdrhat. A tady se dostáváme k jádru problému. Kam takový běžný běženec bude směřovat? Do Německa. Takže Německo bude nuceno nakonec stejně na svých hranicích obnovit kontroly a uprchlé uprchlíky vracet zpátky nakvótovaným státům. A to spustí kaskádu dalších kontrol na dalších hranicích, až bude celá Evropa jako před Schengenem. Pokud tohle nebude konec zóny volného pohybu, tak co tedy?

Marně vyhlížím k Bruselu, kdy se tam objeví konečně někdo, kdo začne problém doopravdy řešit, kdo vidí svět, takový jaký je a ne takový, jaký si přeje, aby byl. Někdo, kdo prosadí pořádnou obranu společné hranice a nekompromisní vracení běženců zpátky.

Na závěr jeden dotaz na Rádio Jerevan:

„Je pravda, že Merkelová je koza a Erdogan ji chce …. (cenzurován sprostý výraz pro provedení pohlavního styku).“

„To pravda není. Merkelová je kráva a Erdogan ji chce pořádně podojit.“

Autor: Martin Tuma | pátek 6.5.2016 14:35 | karma článku: 31,66 | přečteno: 925x