Martin Tuma

Vítáme Africké migranty

22. 04. 2016 9:50:09
Už je to tak, i do naší vísky dorazil první migrant z Afriky. Objevil se neznámo odkud, neznámo kdy, jednou ráno prostě byl u nás a vypadá to, že s námi zůstane. A i když ho nikdo nezval, je vítán.

První ho zřejmě viděl samotný starosta, jak jinak. Nově příchozí se bez ptaní usadil v jednom ze mírně zchátralých objektů místního zemědělského družstva, který si okamžitě začat svépomocí zvelebovat. Přestože bere materiál na stavbu z blízkého i vzdálenějšího okolí, prozatím to nikomu nevadí a nestěžuje si na něj. Co bychom taky pro migranta neudělali.

Problémem zůstává komunikace s ním. Nikdo nemluví jeho jazykem a po pravdě ani nevíme, o jaký jazyk se jedná. Naopak migrant neovládá ani angličtinu, ani francouzštinu či jiný světový jazyk, kromě toho svého. Soudě podle vzhledu pochází odněkud z východní subsaharské Afriky. Zřejmě zvelebuje svůj příbytek i kvůli tomu, že v něm chce v rámci scelování rodin brzo přivítat svoji družku a nejspíše se tu časem objeví i jejich společní potomci. Už se na ně těšíme.

Myslíte si, že si vymýšlím? Tak tady je fotka.

Ano, je to čáp, což je taky jediný migrant, který je u nás vítán.

Autor: Martin Tuma | karma: 37.29 | přečteno: 2259 ×
Poslední články autora