Migrační krize pokračuje

Merkelová prohrála volby, dostala výprask a tak lže, jako když tiskne. Turci zvýšili ostrahu svých hranic, takže se více lidí dostane k úplatkům od pašeráků. Řecko je v loji, aneb jak se koza nažrala a vlk zůstal celý.

Makrela dostala o volbách pěkný výprask, i když zoufale mlží, že tomu tak není. AfD získala ve všech státech pěkné třetí místo, na to, že je pronásledována a potírána jak to jenom jde, je to velmi pěkný výsledek. Ukazuje se, že obyčejní Němci mají rozum, ale ještě se příliš bojí. Ale to se může časem změnit. Oni je imigranti patřičně obohatí a už to nepůjde zametat pod koberec, jak se to děje doteď.

Mutti Merkel též prohlásila na plná ústa, že vždy podporovala národní řešení, lepší ostrahu hranic, azylové balíčky a deportaci. Asi spoléhá na to, že si lidé nepamatují, co kdákala do světa ještě před pár dny. Ale není se čemu divit. I vrchní eurošašek Tusk prohlašuje uzavření balkánské cesty za vítězství EU, už zapomněl, jak kritizoval V4 za plán B. I Rakušáci otočili, najednou už nejsme odporní xenofobové, ale taky jsou rádi, že se někdo rozhoupal k akci.

Vzpomeňme si na dobu našeho vstupu do EU, jak nám Němci a další uzavřeli vstup na pracovní trh v obavě před tzv. polským instalatérem. To nebyla žádná diskriminace, populismus nebo strach z cizího, to bylo národní mínění, které jsme museli respektovat. A teď si tam k sobě pustí milión uprchlíků, a kdo se ozve, je hned onálepkován jako rasista a xenofob. To je vědomá a krutá urážka, plivnutí do tváře. Ale naše elity se tváří jako že nic, že budou konstruktivní a ty kvóty na uprchlíky dodrží. Opravdu chceme v této pokrytecké a prolhané společnosti zůstat a hrbit záda?

Podívejme se kousek na jih, do pravého ohniska krize. Turecko prý posílilo ostrahu hranic, což nejspíše znamená, že se značně rozšířil okruh lidí, pobírající úplatky od pašeráků, protože proud migrantů do Řecka se netenčí. Vliv na to nemá ani slavná flotila NATO, která křižuje místní vody. A Turecko vydírá EU svými požadavky. Řecko je v tom samo, EU teď bude dlouho krasořečit na téma pomoci Athénám, ale skutek utek. Veškeré ústupky Turecko potopí Kypr. Jednak má na Turky pifku kvůli invazi a rozdělení ostrova, druhak si to nepřejí Rusové, kteří mají na Kypru velký vliv. Ani Maďarsko a Slovensko se zřejmě nedá lehce zlomit.

Na druhou stranu, když to nejde přes Makedonii, je tu ještě Albánie a zdejší mafie se určitě ráda zapojí do migračního byznysu. Však to není tak dlouho, co vozili Albánce ve velkém do Itálie a ty lodě tam ještě někde budou. Ale i tak Černý Petr zůstane Řecku. Po uši v dluzích, zaplavené migranty, zmítané sociálními protesty. Možná by stálo za zvážení stáhnout Řeky z ostrovů jako je Lesbos, Kos atd., ponechat je migrantům a soustředit se na obranu pevniny.  Dříve než se na pevnině začne střílet.

Přitom existuje řešení, které by fungovalo, ale je naprosto neprůchozí. Chce to udělat pozemní operací pořádek v Sýrii a pomoci celému regionu se dostat zase na nohy. A především důsledně vracet všechny ekonomické migranty do místa, odkud vypluli. Když je nechce brát Turecko, tak co třeba Egypt nebo jiná země?

Autor: Martin Tuma | úterý 15.3.2016 10:48 | karma článku: 30,52 | přečteno: 919x
  • Další články autora

Martin Tuma

Matematický mozkolam s váhami

8.3.2024 v 12:55 | Karma: 11,75
  • Počet článků 115
  • Celková karma 13,01
  • Průměrná čtenost 1519x
Jsem vědecko technický revolucionář a kvantový mechanizátor.

Právě nyní se chystám vydat knihu "Tim se ptá: Proč a jak funguje vesmír".