Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Kvantová kocovina

Ani jsme se nenadáli a je tu podzim. Žloutne listí, děti zase chodí do školy a zraje ovoce. Co dozrálo, to spadlo nebo bylo otrháno a dostalo se tam, kam se obvykle dostane to nejlepší ovoce – do bečky s kvasem. A tak zatímco kvasnice pracují, co jim organely stačí, nastal čas se opět zamyslet nad likvidací následků, jenž konzumace výsledného produktu nevyhnutelně přináší – kocoviny. V minulém článku jsem se zabýval ryze řešením následků, dnes ale půjdeme po podstatě kocoviny jako takové. A také zjistíte, proč osoby nikdy netrpící kocovinou jsou vhodnými pracovníky do atomových elektráren.

Energetické změny v lidském těle při konzumaci etanolu

Je nesporné, že požíváním etanolu přejde vaše tělo jako celek na jinou, vyšší energetickou úroveň. Ale co šlo nahoru, musí jít taky dolů. V subatomárním světě se to děje skoro pořád. Například takový elektron na své cestě zpět na původní energetickou hladinu vyzáří světlo – foton, protože to obvykle byl jiný foton, který do něj vrazil a vybudil ho z klidu. A protože příroda je už od přírody líná, tak  vše co v ní existuje se zarputile snaží zaujmout stav s co nejmenší energií. Proto i opilost jakožto vybuzený energetický stav je jednoznačně nestabilní a tělo následně samovolně přechází nazpět do původního klidového stavu.

1a. Kvantově energetická hypotéza

Klíčovou otázkou je, co se stane se získanou energií, jakým způsobem se ji tělo zbavuje. Nutně dochází k jejímu vyzáření a to v podobě vysoko energetických fotonů daleko za viditelným spektrem. Kdyby tomu bylo jinak, třeba docházelo k vyzařování viditelného světla, excitovaný člověk při přechodu do normálního stavu svítil, což nebylo pozorováno. To, že excitovanému jedinci svítí oči, nelze považovat za důkaz. Ani se nemůže jednat o radiové vlny, to by při střízlivění, jak se též nepřesně označuje tento komplikovaný energetický přechod, nutně střízlivějící objekt rušil okolní radiové a jiné přijímače. I když byla pozorována jistá interference excitovaného jedince s dálkovým ovládáním garážových vrat, tak jde pravděpodobně pouze o vedlejší efekt.

Hlavním způsobem, jak se excitovaný organismus zbavuje energie tedy zůstává „tvrdé“ záření a tím pádem je kocovina vlastně projevem nemoci z ozáření. Tomu nasvědčují i příznaky, provázející kocovinu, jako je bolest hlavy, zvracení, vyrážka, někdy i puchýře a vypadávání vlasů. V současnosti nemáme žádný prostředek, jak tuto nemoc řešit, dokážeme pouze zmírňovat projevy této choroby a nechat tělo, aby si s ní poradilo samo.

Vyvrátit nebo potvrdit tuto hypotézu může přesné měření Geigerovým detektorem pro měření radiace.

1b. Mezonová hypotéza

Mezonová hypotéza rozvíjí kvantově energetickou hypotézu tím, že zahrnuje další jevy, obvykle velmi úzce spjaté s požíváním alkoholu a následným přechodem na původní energetickou hladinu. Mezon je velmi podivná částice, podivná v tom, že se skládá z hmoty a antihmoty, aniž by vybuchla v záplavě radiace. Dobrá, ona vybuchne v záplavě radiace, ale ne hned.

Pro nás je důležité to, že vedlejšími produkty mezonového rozpadu jsou dva druhy zatím vědecky neprokázaných částic – srandonu a jeho antičástice průseronu. Krátce po požití prvních doušků etanolu dochází i k prvnímu výskytu mezonů v těle. Jak už bylo řečeno, jedná se o velmi nestabilní částici, která se rychle rozpadne. Produktem rozpadu je srandon a průseron s tím, že srandon dokáže štěpit další a další mezony na páry srandon a průseron, což vysvětluje veselí a smích, obvykle doprovázející požívání alkoholu i jeho „nakažlivost“ – srandony uvolněné z těla jednoho z excitovaných štěpí mezony i v tělech ostatních excitovaných.

Zatímco srandon je lehká a rychlá částice – lze se domnívat, že nemá žádnou klidovou hmotnost a pohybuje se tedy rychlostí světla, průseron je pomalá a těžká částice. To vysvětluje stavy, které se po požití většího množství alkoholu dostavují s jistým zpožděním, nicméně jsou nevyhnutelné. Hodně srandonů znamená i hodně průseronů a s tím spojených nepříjemností v životě po excitaci. A protože obě částice mají vysokou energii, s jakou  se derou z těla ven, dostaneme se tak oklikou ke kocovině, jakožto nemoci z ozáření.

1c. Gravitonový doplněk mezonové hypotézy

Graviton je částice, která je zprostředkovatelem gravitačního působení, podobně jako je například elektron zprostředkovatelem elektromagnetického působení. Když se dvě tělesa gravitačně přitahují, znamená to, že si vyměňují gravitony.

O gravitonu se toho prozatím ví velmi málo a vědcům se ho prozatím nepovedlo detekovat. Neví se ani, jestli existuje jeho antihmotový protějšek – antigraviton, který by mohl gravitaci rušit. Ale to není pro nás podstatné – důležitá je interakce gravitonů, pocházejících ze Země s mezony v těle excitovaného jedince. Zdá se, že gravitony by mohly startovat řetězovou reakci štěpení mezonů na srandon a průseron. Podle některých výpočtů dochází k při této reakci k pohlcení gravitonu a jeho přeměně na další pár srandon a průseron. Takto lze vysvětlit vrávorání, potíže s koordinací – jedná se o lokální narušení gravitačního pole, stejně jako legraci, kterou z toho excitovaný a jeho společnost obvykle má a dále všechny ty modřiny, zlomeniny a jiné průsery po přechodu na normální energetickou hladinu – vystřízlivění.

Závěr

V předchozím článku jsem apeloval na vědce kolem Large Hadron Collideru, aby ve volných chvílích, než se jim to heblo podaří zase nahodit, vyráběli antietanol. Součástí celého komplexu je též zařízení (opak urychlovače – brzdič) pro výrobu antihmoty. V té době jsem měl za to, že by aplikace alkoholu z antihmoty mohla odstranit projevy kocoviny. Po složitém bádání a náročných simulacích jsem ale došel k závěru, že jsem se naprosto mýlil. Aplikace antietanolu naopak kocovinu prohloubí, protože v těle dojde k anihilaci etanolu a antietanolu  a následné sprše rentgenového záření. Ale nebude spuštěn proces produkce srandonu a průseronu. Takže budete mít krutou kocovinu aniž byste si užili veselí, ale se nedostaví obvyklé průsery s pitím spojené. Proto je potřeba antietanol používat s mírou až bezprostředně před hrozícím průserem, jakým může být třeba silniční kontrola anebo, co hůře, dechová kontrola při návratu domů.

A pokud patříte mezi ty šťastné, pro které je kocovina neznámá věc - máte tedy vysokou odolnost vůči radiaci. Kromě toho, že vás to apriori kvalifikuje jako pracovníky do atomových elektráren máte i velmi vysokou šanci přežít případný nukleární holokaust. Nám ostatním nezbývá než trénovat ....

 

Za inspiraci děkuji Tomovi K. který mne přivedl na myšlenku, jak tělo ztrácí energii nabitou popíjením alkoholu.

Autor: Martin Tuma | úterý 29.9.2009 10:38 | karma článku: 20,38 | přečteno: 2316x
  • Další články autora

Martin Tuma

Berte Viagru, dokud si na to vzpomenete

Rozsáhlá studie odhalila významné snížení výskytu Alzheimerovi nemoci u pravidelkných uživatelů Viagry

25.3.2024 v 14:17 | Karma: 14,28 | Přečteno: 351x | Diskuse| Věda

Martin Tuma

Matematický mozkolam s váhami

Nepravidelný občasník zaměření na občerstvení mozkových závitů v matematice. Neváhejte to zkusit, třeba v sobě objevíte netušený talent.

8.3.2024 v 12:55 | Karma: 11,75 | Přečteno: 571x | Diskuse| Věda

Martin Tuma

Zapomenuté jaderné průšvihy - smrtící zvědavost zlodějů kovů

V tomto miniseriálu se nehodlám věnovat notoricky známým katastrofám, jako byla havárie v Černobylu nebo Fukušimě. Dnes se posuneme do Jižní Ameriky, i tam se děli zajímavé věci.

21.12.2023 v 9:11 | Karma: 22,34 | Přečteno: 484x | Diskuse| Věda

Martin Tuma

Zapomenuté jaderné průšvihy - bezstarostná Tokaimura

V tomto miniseriálu se nehodlám věnovat notoricky známým katastrofám, jako byla havárie v Černobylu nebo Fukušimě. Dnes se posuneme z Německa na opačnou část Zeměkoule.

14.12.2023 v 14:09 | Karma: 14,39 | Přečteno: 309x | Diskuse| Věda

Martin Tuma

Zapomenuté jaderné průšvihy - tikající špinavá bomba v německém dolu Asse II

V tomto miniseriálu se nehodlám věnovat notoricky známým katastrofám, jako byla havárie v Černobylu nebo Fukušimě. O jezeru Karačaj jsem psal minule, ale pěkně horkou skvrnu máme hned za hranicemi.

8.12.2023 v 15:55 | Karma: 15,67 | Přečteno: 402x | Diskuse| Věda
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nenávist vůči Ukrajincům, segregace Romů. Amnesty International kritizuje Česko

24. dubna 2024  2:28

Ukrajinští uprchlíci se loni v Česku potýkali s nenávistnými projevy a diskriminací, pokračovala...

Místo do šrotu do opravny. Směrnice EU prodlouží záruku a zakážou „kazítka“

24. dubna 2024

Premium Do budoucna by měla být oprava rozbitých a porouchaných domácích spotřebičů jednodušší. A stejně...

Ignorovat, nebo demaskovat? Německá média řeší, jak informovat o AfD

24. dubna 2024

Premium Je to teď horké téma. Německá mainstreamová média stojí před volbou, nakolik a jakým způsobem...

Šibal z Prahy podmázl průvodčího, s Lorenovou v negližé předběhl konkurenci

24. dubna 2024

Seriál Byla teprve na začátku kariéry, ale fotografové na ni už stáli fronty. Snímek mladičké Sophie...

  • Počet článků 115
  • Celková karma 13,02
  • Průměrná čtenost 1519x
Jsem vědecko technický revolucionář a kvantový mechanizátor.

Právě nyní se chystám vydat knihu "Tim se ptá: Proč a jak funguje vesmír".